Известие

Collapse
No announcement yet.

външна разлика между 1,6 и 1,8 в двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• външна разлика между 1,6 и 1,8 в двигателя

привет на колегията,наскоро реших да се сдобия с още една 156-ца...само че с идеята да е 1,8понеже 1,6 я имам вече,поогледах тук там и ми изпадна една която ми хареса като цяло,отидох видях я допадна ми ,качих се покарах я малко по едни павета защото горните носачи бяха за смяна и предницата трещеше яко и почти не я настъпах...след няколко дена отидох броих парите и си я взех,и когато реших да я сръчкам та тя върви по спънато и от моята 1,6,викам си ок може да има за смяна я ламбда я дебитомер ще се смени и ще се оправи вървежа,нооо отивам в кат и там започна шоуто,номера на двигателя не отговарял на този на табелката който е отпред в близост до ключалката на предния капак,и по този номер излиза че е със сменян двигател и е мушнат 1,6,въпроса ми е как аз да разбера със сигурност че двигателя ми е 1,6,има ли някакви външни белези,понеже ми се струват еднакви...алфа 156 1999 GT

Хм, аз до колокото знам това на табелката е типа мотор, не серииния му номер, така че няма как да съвпадат. Провери в eper серииния номер на двигателя с който е излязла от завода и ще разбереш.

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
      Хм, аз до колокото знам това на табелката е типа мотор, не серииния му номер, така че няма как да съвпадат. Провери в eper серииния номер на двигателя с който е излязла от завода и ще разбереш.
      а на пръв поглед няма ли нещо по което да се различават,в eper нищо не вдявам

Comment

Номера на двигателя си е на самия двигател,не е на табелка.Вдигаш капака ,и някъде към края на блока на двигателя до скоростната кутия,най-вероятно ще се наложи да по зачистиш със фина шкурка.Дано съм помогнал.
        156 1,9 sportwagon

Comment

На 1.6 щеката за маслото е по-къса ...май,не съм сигурен
          EXАlfa Romeo 156 1.8ТС 98г.+ кожа МОМО и капли тип ГTA
          Suzuki GSXF600 99г.
          Bravo 1.9 8V Multijet

Comment

Първоначално публикувано от KOCARA Покажи съобщение
            а на пръв поглед няма ли нещо по което да се различават,в eper нищо не вдявам
            http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...&MAKE=R&SBMK=R

Като вкараш номера на рамата ще ти изкара и номера на двигателя с който е излязла от завода. Сравни го с номера на сегашния двигател, ако не си го прочел - намира се където е описал Дидо. Така поне ще знаеш дали е сменяван, иначе като външни разлики нямам представа.

Comment

Значи, външно освен по смукателния колектор, аз лично друго не се сещам как ще може да ги различиш двата мотора!

На 1.8 смукателния колектор е с ВИС (има едно "буренце" от страната на ремъците - прилагам и снимка).

На 1.6 смукателния колектор е видимо по-малък и без ВИС (няма буренцето).

За 100% сигурност виж номера, който е набит на блока и го пусни тук. Ако ти не знаеш как да провериш чрез него какъв е мотора, аз ще го направя
              Attached Files
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                Значи, външно освен по смукателния колектор, аз лично друго не се сещам как ще може да ги различиш двата мотора!

На 1.8 смукателния колектор е с ВИС (има едно "буренце" от страната на ремъците - прилагам и снимка).

За 100% сигурност виж номера, който е набит на блока и го пусни тук. Ако ти не знаеш как да провериш чрез него какъв е мотора, аз ще го направя
                Лошото е че колектора може да си е неговия фабричния а да е сложен 1,6. Знаеш ли какво е творено? Единствения сигурен начин е да се разбере какъв е мотора е по хода на буталото
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                  Лошото е че колектора може да си е неговия фабричния а да е сложен 1,6. Знаеш ли какво е творено? Единствения сигурен начин е да се разбере какъв е мотора е по хода на буталото
                  Ендоскопска камера през отвор на развита свещ ?
                  ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                    Ендоскопска камера през отвор на развита свещ ?
                    Може и по прост уред, да речем отверка
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение

ами въпросното буренце го имам а номера който е на двигателя и е точкуван е AR32104*2719126 ще напиша някои номера на ламаринената табелка motor engine 32201 version 932A3000 07 per ricambi 0264099

Comment

По този номер на блока наистина излиза, че е от 1.6.

Остава и номера с отвертката и хода на буталото, за да си 100% сигурен.

Щото, по принцип блока за 1.6 и 1.8 мисля е физически еднакъв, но коляновия вал и хода на буталото са различни.

Тоест единствената ти надежда да си 1.8 е, ако са ползвали само блок от 1.6, всичко друго да е от 1.8.
                        Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 12:31.
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

честно казано не ми се вярва да е 1,8 1,6 я имам и знам как върви да не говорим че тази е още по спъната,ако беше 1,8 колкото и да не е ок щеше да се усеща тягата,и двете със 100 са на около 3000 оборота така че да ми е честита

Comment

Не може ли да се прецени по това дали има или няма вариатор? Би трябвало като се свали горния капак на ангренажа и се погледне, как е захванато ангренажното колело на всмукателния вал това да стане ясно.
                            Също така не би трябвало да има и клапан за управление на вариатора.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Има 1.6 105 коня без и 1.6 120коня с вариатор.
                              Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
                              Fiat Brava JTD

Comment

Working...
                              X